?>

Landkaart Duitsland

Een landkaart Duitsland geeft informatie over dit West-Europese land. Er zijn landkaarten die een globale indruk geven van Duitsland, maar er zijn er ook die zeer gedetailleerd zijn ingetekend. Daardoor is een landkaart te gebruiken voor verschillende doeleinden: om in één oogopslag te zien welke plaatsen in Duitsland het belangrijkst zijn en hoe ver ze van elkaar vandaan liggen en om specifieke informatie te krijgen over de regio of het vakantiegebied met de hoogtelijnen en afstanden. Bent u op zoek naar de snelste route, werp dan ook eens een blik op de wegenkaart Duitsland.

Fietskaart Duitsland

Een landkaart Duitsland geeft de hoogtelijnen weer. Hierdoor kunt u een idee vormen van de landschappen en de hoogteverschillen. Fietsroutes met verschillende moeilijkheidsgraden zijn zo makkelijk uit te stippelen. Voor de recreatieve fietser zijn er routes langs de kust en langs de belangrijkste waterwegen als de Rijn en de Moezel, die door een gevarieerd landschap gaan, maar niet veel hoogteverschillen kennen. De sportieve mountainbiker en wielrenner komt ook aan zijn gerieven in de bergen en de hoogvlaktes van Duitsland. Echte aanraders zijn het Zwarte Woud, Beieren en het Duitse Alpengebied. Faciliteiten als accommodatie en cafés staan aangeduid op de fietskaart Duitsland.

Wandelkaart Duitsland

Duitsland heeft ook de wandelaar veel te bieden. Een gedetailleerde landkaart is ook te gebruiken als wandelkaart. Door de zeer nauwkeurige intekening van de kaart kunt u wandeltochten uitstippelen langs bijzondere plekken vol natuurschoon of attracties. De afstanden tussen verschillende steden en dorpen zijn makkelijk te bepalen door de schaalgrootte van de kaart, zodat u ook een bezoek kunt brengen aan de typisch Duitse steden en dorpen. Op de wandelkaart staan tevens cafés en restaurants aangegeven, evenals hotels, campings en b&b’s.

Waterwegen Duitsland

De vele meren en rivieren in Duitsland zijn erg aantrekkelijk voor de liefhebber van watersporten. Op de landkaart Duitsland staan alle waterwegen vermeld en hoe deze met elkaar verbonden zijn. Zo is de landkaart goed te gebruiken bij een zeilvakantie en zijn vaarroutes goed uit te stippelen. Het Bodenmeer is een zeer interessante bestemming, omdat dit binnenmeer ligt op het kruispunt van Duitsland met Zwitserland en Oostenrijk. Het heeft een oppervlakte van 536 m². Naast dat er prima gezeild kan worden met de eigen boot of gehuurde boot, zijn er ook tal van mogelijkheden om te raften of te kanoën, met of zonder begeleiding.

Spoorwegen Duitsland

Op de landkaart Duitsland staan de belangrijkste spoorwegverbindingen. Zoals aangegeven op de kaart, zult u vanuit Amsterdam en Utrecht Duitsland binnenkomen via Osnabrück. Woont u in de zuidelijke regio’s van Nederland, dan kunt u het beste reizen via Venlo naar Keulen en Bonn om daarvandaan verder te treinen naar andere Duitse steden. Over het algemeen is het spoorwegennet in Duitsland erg goed en rijden treinen tussen de belangrijkste steden vaak op tijd.