?>

Vliegvelden kaart Duitsland

Vliegvelden kaart Duitsland nodig? Veel van de populaire vakantiebestemmingen in Duitsland liggen in de buurt van een luchthaven. Op de vliegvelden kaart Duitsland kunt u zien wat het dichtstbijzijnde luchthaven is van uw vakantieadres. Op de kaart vindt u naast de vijf grootste vliegvelden ook de minder bekende en minder drukke vliegvelden. Er zijn ruim 500 Duitse luchthavens. Veel aandacht wordt op de vliegvelden kaart besteed aan de luchthavens net over de Nederlandse grens, waar veel Nederlandse toeristen gebruik van maken. Door gebruik te maken van deze kaart kunt u gemakkelijk bepalen wat de afstand is tussen uw woonadres en de luchthaven van uw voorkeur. Daardoor is ook een inschatting te maken van de reisduur van en naar het vliegveld.

Reizen van vliegveld naar Berlijn centrum

Berlijn is een geliefde stad bij toeristen uit binnen- en buitenland. Ook Nederlanders maken graag een weekendtrip of een korte reis naar deze Duitse hoofdstad. Een directe vlucht van Schiphol naar Berlin Tegel Flughafen duurt ongeveer 1,5 uur. Van het vliegveld Berlijn Tegel zijn er verschillende mogelijkheden om in Berlijn centrum te komen. Het centrum ligt zo’n 8 km van het vliegveld. Bus TXL doet er een half uur over om van het vliegveld naar het centrale Unter den Linden te komen voor een prijs van rond de €4,-. Naar Charlotteburg en de Zoo reist u met bus 109 of X9 voor €2,- in een half uur. Geeft u de voorkeur aan een taxi, dan kost dat u rond de €20,-. Autoverhuur is mogelijk op het vliegveld.

Vliegvelden aan de Duitse grens

Bewoners van de zuidelijke regio’s in Nederland maken vaak gebruik van de vliegvelden in zuidwest Duitsland. Vanaf de vliegvelden van Keulen en Düsseldorf gaan directe, voordelige vluchten naar verschillende Europese steden, maar ook naar de Duitse hoofdstad Berlijn, Hamburg en Dresden. Net over de grens bij Venray ligt het vliegveld Weeze, waar lowcostairlines vluchten aanbieden naar verschillende steden in Europa. Vliegveld Dortmund ligt in de deelstaat Nordrhein-Westfalen en wordt ook gebruikt door low-cost luchtvaartmaatschappijen. Vliegvelden Münster en Bremen worden met name gebruikt door bewoners van Oost en Noord- Nederland.

Frankfurt Airport

Het drukste en grootste vliegveld van Duitsland ligt in Frankfurt. Vanuit Nederland is er een directe treinverbinding naar Frankfurt am Main Airport en er zijn ruimschoots parkeerplaatsen, mocht u met de auto willen komen. Het vliegveld wordt veel gebruikt bij intercontinentale vluchten. In Frankfurt vindt dan de transfer op een ander vliegtuig plaats. In 2014 kende de luchthaven van Frankfurt bijna 59.600.000 passagiers. Daarnaast is het ook één van de belangrijke luchthavens voor het vrachtverkeer in Europa. Het centrum van Frankfurt ligt op 12 km van het vliegveld. Er zijn uitstekende verbindingen naar de stad met het openbaar vervoer en de taxi.

Reistips vliegvakanties Duitsland

• Bezoek het werelderfgoed in en rond Dresden
• Volg de Hanzestedenroute in Noord- Duitsland vanaf Hamburg airport
• Duik in de eigenzinnige kunst en cultuur van Leipzig
• Ga naar de stad van Mercedes-Benz: Stuttgart
• Leer het 11de eeuwse Nuremberg kennen